Peuterspeelgroep Pinokkio

  is gehuisvest in Activiteitencentrum De Schakel
  Kerkstraat 104
  5126 GD   GILZE
  06-55011196
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  PSZ Pinokkio werkt samen met basisschool
  de Bolster en basisschool de Wildschut 

  LRKPnummer 459459570

  wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens de openingstijden.

  Openingstijden:
  maandag- t/m donderdagochtend van 09.00 - 11.30 uur
  dinsdag- en donderdagmiddag van 13.15 - 15.45 uur

  Pinokkio, de enige peuterspeelgroep in Gilze, bestaat al vijf en veertig jaar (2017) en daar zijn we best een beetje trots op.
  Doel en Opzet
  Bij onze speelzaal zijn alle kinderen van 2 tot en met 4 jaar welkom om in een van de vijf groepen, twee dagdelen per week te komen spelen. Door hen onder begeleiding in groepsverband samen te brengen, willen wij de ontwikkeling van de peuters bevorderen. Natuurlijk mogen de peuters zelf kiezen waarmee ze willen spelen.
  De twee vaste pedagogisch medewerkers per groep stimuleren de peuters om gebruik te maken van het aanwezige spelmateriaal en mee te doen aan korte opdrachtjes en activiteiten. We werken elke periode met een thema volgens Uk en Puk / Taallijn, (interactief voorlezen) waarin een prentenboek centraal staat. Bij de start van het thema ontvangt u een nieuwsbrief.  In het begin van het schooljaar presenteren wij een thema tijdens een infoavond. (voor ouders en peuters)

  Eerste stap
  Als uw peuter geplaatst wordt krijgt u een kaartje /uitnodiging voor de peuter wanneer de eerste speelochtend is. Mama en/of papa mogen een half uurtje blijven en dan wordt de nodige informatie uitgewisseld. Uw peuter mag de hele ochtend blijven.

  Verloop van de ochtend
  Elk dagdeel wordt er in één van onze twee klasjes gespeeld. Uw peuter heeft een vaste groep en twee vaste pedagogisch medewerkers. Halverwege de ochtend of middag wordt er gezamelijk wat gedronken en wordt er een koekje of stukje fruit uitgedeeld. Ook wordt er dan een verhaaltje voorgelezen of een liedje gezongen.
  klik hier voor de meest gezongen liedjes van psg Pinokkio.
  Drinken en koekjes/fruit worden verstrekt door de speelzaal.
  We kunnen als het weer het toelaat op de patio lekker buitenspelen met loopauto's, stepjes, fietsjes, ballen enz. Op de andere buitenruimte is een zandbak. Als u uw peuter ophaalt kunt u op het informatiebord in het halletje lezen wat we gedaan hebben. 
  Tip!!! Het is fijn voor de juf als het jasje van de peuter is voorzien van zijn/haar naam

  Verjaardagen en andere activiteiten
  Peuters die jarig zijn krijgen een feestmuts en een klein kadootje. We vieren de verjaardag het laatste uur van de speelochten/middag, en u bent daarbij van harte welkom. U wordt verzocht uw peuter niet te laten trakteren. 
  Natuurlijk zijn er ook extra activiteiten rond Sint, Kerst, Carnaval, Pasen en de afsluiting van het schooljaar. Bij deze activiteiten doen we soms een beroep op de vrijwillige inzet van ouders.
  Ook als ons spelmateriaal gepoetst of gerepareerd moet worden.
  3 ½ jarigen groep
  4 keer per jaar start er ( bij voldoende animo) op de vrijdagochtend een drie en half jarige groep.  In een periode van 6 weken, wordt er met maximaal 12 peuters in dit zogenaamd “Kringklasje” gewerkt aan de voorbereiding op de basisschool. Als er weer een groepje opgestart wordt krijgen de betreffende ouders de gelegenheid om hun peuter hier voor op te geven. Voor deelname aan deze ochtend wordt een extra financiële bijdrage gevraagd.

  Zindelijkheid
  Het is niet noodzakelijk dat uw peuter zindelijk is voordat hij/zij naar de speelzaal komt. Wij vinden het prettig als u wilt zorgen voor extra luiers(trainer in overleg)
  Als u dit in een rugzakje doet, deze voorzien van naam.

  Tot slot
  In principe gaan de peuters als ze 4 jaar worden naar de basisschool, uitzonderingen daargelaten.
  Het is natuurlijk ook uw eigen keuze welke school u voor uw kind kiest. Hierbij kunnen wij u niet adviseren.
  Eenmaal per jaar is er op beide basisscholen in Gilze een open dag en of open avond. Hierover komt een advertentie in het weekblad Gilze - Rijen te staan.
  Twijfelt u of uw kind wel aan de basisschool toe is, dan kunt u altijd overleggen met de pedagogisch medewerkers. Zij weten hoe uw kind op de speelzaal in de groep functioneert en kunnen u hierbij misschien helpen.

  Wij doen ons best uw peuter een leuke tijd te bezorgen bij Pinokkio en hopen op een fijne samenwerking.