Peuterspeelgroep Pinkeltje

  is gehuisvest in MFA de Molenwiek
  Schoolstraat 5
  5124 RM  MOLENSCHOT
  Telefoon 0161-722105
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  PSZ Pinkeltje werkt samen met basisschool
  St. Anna 

  LRKP-nummer-223535308

  Openingstijden:

  maandagochtend van 8.30 tot 12.30. Tussen 8.30 en 8.45 hanteren we een inloopmoment.
  woensdagochtend van 8.30 tot 12.30. Tussen 8.30 en 8.45 hanteren we een inloopmoment.

  Doel en opzet:
  Een bijdrage leveren aan ontwikkeling van peuters en hen hierin stimuleren;
  Peuters zich laten uitleven in de binnen- en buitenruimte van de peuterspeelgroep;
  Peuters laten kennismaken met spel- en speelmateriaal dat aansluit bij de ontwikkeling van de peuter;
  Bevorderen van sociale vaardigheden;
  Bovenal te trachten uw peuter een prettige tijd op de peuterspeelgroep te bezorgen.
  Thema’s
  Om de ontwikkeling van de peuters te stimuleren werken we met een thema volgens de methode Uk en Puk en volgens Taallijn (interactief voorlezen). Regelmatig wordt er een nieuw prentenboek geïntroduceerd. Naast het prentenboek komen diverse andere activiteiten rond hetzelfde thema aan bod.

  Eerste stap:
  De eerste keer naar de peuterspeelgroep is een spannende gebeurtenis. Daarom mag papa of mama de eerste keer even blijven  Samen kijken wat de gang van zaken is. Dat is voor beiden erg prettig.

  Verloop van de ochtend:
  De kinderen gaan bij binnenkomst eerst naar het naambord en door een magneet met hun foto te ‘plakken’ zeggen ze: “hallo, ik ben er ook”. Daarna kunnen ze kiezen voor vrij spel. Regelmatig worden er opdrachtjes onder begeleiding, in kleine groepjes, aangeboden. Rond 10.00 uur gaan we in de kring en krijgen de peuters een koekje of fruit en een beker ranja. In de kring wordt gezongen en het hulpje van de dag wordt bekendgemaakt. Daarna mogen de kinderen wederom gaan spelen binnen en natuurlijk spelen we ook buiten op onze mooie speelplaats tot we alles samen op gaan ruimen.

  Verjaardag en andere activiteiten:
  Bij diverse activiteiten doen we graag een beroep op ouders. Zo mag elke peuter bij een ‘spannende’ gebeurtenis als sinterklaas, en het jaarlijkse uitstapje zijn/haar papa of mama meebrengen. Soms doen we een beroep op de vrijwillige inzet van ouders als er iets gerepareerd, of ons spelmateriaal gepoetst moet worden. Peuters die jarig zijn krijgen een feestmuts. De peuter mag zelf trakteren. De traktatie mag bestaan uit fruit, iets hartigs of een klein snoepje, dit eventueel verwerkt in een leuke zelfgemaakte “verpakking” Het is de gewoonte dat een ouder/verzorger om 10.00 u. naar de peuterspeelgroep komt om de verjaardag met ons te vieren.

  Zindelijkheid:
  Het is niet noodzakelijk dat uw peuter zindelijk is voordat hij/zij naar de speelzaal komt. Wij vinden het prettig als uw peuter een tasje voorzien van naam met extra luiers, doekjes en kleren mee neemt.

  Tot slot:
  Wij doen ons best om uw peuter een leuke en fijne tijd te bezorgen bij Pinkeltje. U kunt met al uw vragen altijd terecht bij de leidsters, zij maken graag tijd voor u. Uw peuter gaat als hij/zij 4 jaar wordt naar de basisschool.